Kazania rabina Kalonimusa Kalmana Szapiry z lat 1939–1942

על הספר

על המחבר

פרופ' דניאל רייזר עומד בראש החוג למחשבת ישראל במכללת הרצוג. מחקריו של רייזר עוסקים בתחום החסידות המאוחרת והגותה, יידיש חסידית, הגות דתית בשואה, ובמחקר דתות השוואתי. לאחר לימודיו בחוג למחשבת ישראל באוניברסיטה העברית בירושלים הוא שימש פוסט-דוקטורנט במכון המחקר הבינלאומי לחקר השואה ביד-ושם (2012), עמית מחקר פוסט-דוקטורט בוועידת התביעות, ניו-יורק (2013-2014) ומרצה מן החוץ באוניברסיטה העברית בירושלים. על ספרו המראה כמראה: טכניקת הדמיון במיסטיקה היהודית במאה העשרים (2014) זכה בפרס מתנאל, האיגוד העולמי למדעי היהדות, לספר הטוב ביותר במחשבת ישראל לשנים 2013-2014, על ספרו רבי קלונימוס קלמיש שפירא: דרשות משנות הזעם בשני כרכים (הוצאת רשות המחקר של מכללת הרצוג, האיגוד העולמי למדעי היהדות ויד ושם, 2017 ) זכה בשנת 2018 בפרס הבינלאומי של יד-ושם למחקר שואה. כמו כן פרסם עוד מספר ספרים ומאמרים רבים העוסקים בתחומי מחקריו בעברית, אנגלית ופולנית.