להורדת עמודי הפתיחה
לרכישת הספר

דרשות משנות הזעם, כרך א

על הספר

ספר זה מביא את דרשותיו של ר' קלונימוס קלמיש שפירא, האדמו"ר מפיאסצנה, שנדרשו במהלך שנות השואה (ת"ש–תש"ב) בגטו ורשה, על פי כתב ידו אשר שמור במכון היהודי ההיסטורי בוורשה. קובץ הדרשות נמסר ב'שנות הזעם', כלשונו של האדמו"ר, לארכיון המחתר־ תי 'עונג שבת' בראשותו של ד"ר עמנואל רינגלבלום, הוטמן בכד חלב ונמצא לאחר השואה. כתב היד פוענח מחדש ויוצא כאן לאור באופן מדויק בתוספת מבוא, ציוני מקורות, הערות רבות ובהשוואה למהדורות קודמות. האדמו"ר הגיה את דרשותיו מספר פעמים, מחק והוסיף, וצירף הערות בגוף הדרשות ובשולי הגיליון. מהדורה זו עוקבת אחר השינויים הללו ומציגה את שכבותיהם השונות שנכתבו בזמנים שונים במהלך השואה.

על המחבר

פרופ’ דניאל רייזר עומד בראש החוג למחשבת ישראל במכללת הרצוג. מחקריו של רייזר עוסקים בתחום החסידות המאוחרת והגותה, יידיש חסידית, הגות דתית בשואה, ובמחקר דתות השוואתי. לאחר לימודיו בחוג למחשבת ישראל באוניברסיטה העברית בירושלים הוא שימש פוסט-דוקטורנט במכון המחקר הבינלאומי לחקר השואה ביד-ושם (2012), עמית מחקר פוסט-דוקטורט בוועידת התביעות, ניו-יורק (2013-2014) ומרצה מן החוץ באוניברסיטה העברית בירושלים. על ספרו המראה כמראה: טכניקת הדמיון במיסטיקה היהודית במאה העשרים (2014) זכה בפרס מתנאל, האיגוד העולמי למדעי היהדות, לספר הטוב ביותר במחשבת ישראל לשנים 2013-2014, על ספרו רבי קלונימוס קלמיש שפירא: דרשות משנות הזעם בשני כרכים (הוצאת רשות המחקר של מכללת הרצוג, האיגוד העולמי למדעי היהדות ויד ושם, 2017 ) זכה בשנת 2018 בפרס הבינלאומי של יד-ושם למחקר שואה. כמו כן פרסם עוד מספר ספרים ומאמרים רבים העוסקים בתחומי מחקריו בעברית, אנגלית ופולנית.

Prof. Daniel Reiser heads the Department of Jewish Thought at Hertzog College. He specializes in Hasidic philosophy, modern mysticism, and theology in the Shoah. Reiser was a Matanel and a Warburg Post-Doc Fellow at The Hebrew University of Jerusalem and was an adjunct lecturer in the department of Jewish Thought there. He was a Yad-Vashem Post-Doc Fellow in Jerusalem and a Claims Conference Saul Kagan Post-Doc Fellow in Advanced Shoah Studies, New York. His latest books are Language of Truth in the Mother Tongue: The Yiddish Sermons of Rabbi Yehudah Aryeh Leib Alter (The Hebrew University Magnes Press, 2020); Imagery Techniques in Modern Jewish Mysticism (De Gruyter, 2018), and Sermons from the Years of Rage (Herzog College, The World Union of Jewish Studies and Yad Vashem, 2017).

להורדת עמודי הפתיחה
לרכישת הספר